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Champagne Brut Sous Bois NV 75cl

AOC | Champagne | France
CHF 63.80

Tous les millésimes

NV
Évaluations et Scores
92 Robert Parker
Fermented in small oak barrels and aged for six to seven years on the bottle lees prior the disgorgement (dosage: seven grams per liter), the NV Brut Sous Bois is a blend of Pinot Noir, Pinot Meunier and Chardonnay in equal parts whose composition includes 67% of the 2009 harvest and 33% reserve wines from the 2008 harvest. The nose is spicy, pure and fresh, delivering small red berry, white fruit and floral as well as nicely fresh oak flavors to the ripe and well-concentrated nose. Full-bodied and rich, this is a very intense and well-structured, pure and vinous champagne clearly driven by the two Pinot varieties in terms of fruit and body. The Chardonnay, however, contributes freshness, finesse and a long, citrus-fresh and tightly structured finish. Tasted from lot L 390A743 44031 that was disgorged in October 2017. Tasted November 2018.<br/>This is an impressive range of new releases from Billecart-Salmon, and the finesse and purity is outstanding. The 2002 Clos Saint-Hilaire Blanc de Noirs is stellar, as is the 2006 Cuvée Nicolas François and the 2007 Cuvée Elisabeth, one of the finest rosés in the Champagne region.
92 Wine Spectator
A rich version, with a sense of finesse, featuring a frame of well-cut acidity and flavors of poached pear, pastry cream, black currant, candied ginger and salted butter. Offers a creamy, mineral-tinged finish. Drink now through 2020. –AN
Producteur
Billecart Salmon
Dirigée de manière indépendante depuis 1818, la maison Billecart-Salmon est l’une des rares dans la région à être restée familiale depuis ses débuts. Elle est installée au cœur de la Champagne, nichée dans le petit village de Mareuil-sur-Ay. Créer des vins empreints de finesse, d’équilibre et d’élégance : l’un des principes fondateurs de la famille Billecart, se perpétue aujourd’hui grâce à l’implication de François et Antoine Roland-Billecart qui représentent la sixième génération. François Domi, maître de chai, œuvre à côté des deux frères pour mettre en pratique la méthode champenoise, employée depuis plus de deux siècles. Le Brut Réserve est un assemblage de trois millésimes et illustre la qualité supérieure du domaine, incarnée par ce champagne intense et raffiné, issu d’une part non négligeable de chardonnay.