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Vigna dell'Impero 2015 150cl

IGT | Toscana | Italia
CHF 178.35

Altre annate

2015
Punteggi dei critici
93 Robert Parker
The 2015 Valdarno di Sopra Vigna dell'Impero offers aromas of candied cherry, blackberry, spice and leather. The finish is on the soft side, and I am assigning a slightly shorter drinking window for this warm vintage as a result. The fruit is concentrated and rich, thanks to the heat of the growing season. The wine ages in large oak casks for two years. Some 12,688 bottles were made.
93 Wine Spectator
Though ripe, sporting plum and cherry notes, this red is taut due to the lively acidity and dusty tannins. Hints of mint, iron and underbrush complete the profile. Shows fine balance and tension overall. Sangiovese. Best from 2021 through 2033.—B.S
93 Robert Parker
The 2015 Valdarno di Sopra Vigna dell'Impero offers aromas of candied cherry, blackberry, spice and leather. The finish is on the soft side, and I am assigning a slightly shorter drinking window for this warm vintage as a result. The fruit is concentrated and rich, thanks to the heat of the growing season. The wine ages in large oak casks for two years. Some 12,688 bottles were made.
93 Wine Spectator
Though ripe, sporting plum and cherry notes, this red is taut due to the lively acidity and dusty tannins. Hints of mint, iron and underbrush complete the profile. Shows fine balance and tension overall. Sangiovese. Best from 2021 through 2033.—B.S
Produttore
Tenuta Sette Ponti
Situato nel cuore della regione del Chianti, Sette Ponti si trova tra Arezzo e Firenze, nella Valle dell'Arno. Sette Ponti è chiamata così per i sette ponti che collegano le sponde lungo il fiume Arno. Antonio Moretti, un imprenditore ambizioso, ha aiutato a far brillare il movimento di rinascita di questo luogo toscano. Moretti è riuscito a produrre vini meravigliosi in un lasso di tempo molto breve. La sua tenuta di famiglia di 64 ettari, coordinata da Moretti Cuseri, produce tre vini: l'Oreno, il più internazionale dei tre, il Crognolo, che esprime maggiormente la base dolce e fruttata del 90% di Sangiovese, e il Vigna di Pallino, un Sangiovese non passato in legno, un vino con note di ciliegia in primo piano.