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Champagne Brut Cuvée Rosé NV 150cl

AOC Grand Cru | Montagne de Reims | Champagne | Francia
CHF 164.30

Altre annate

NV
Punteggi dei critici
93 Robert Parker
The NV Cuvée Rosé Brut is 100% Pinot Noir based on 2008 (90%). The color is an intense orange-colored pink and the nose offers beautifully subtle, but also deep, intense flavors of ripe and macerated Pinot Noir and lemon. There is also great purity and finesse on the structured palate. The finish is fresh and reveals a perfect fruit. This Rosé drinks almost like a light red wine.
93 Robert Parker
The NV Cuvée Rosé Brut is 100% Pinot Noir based on 2008 (90%). The color is an intense orange-colored pink and the nose offers beautifully subtle, but also deep, intense flavors of ripe and macerated Pinot Noir and lemon. There is also great purity and finesse on the structured palate. The finish is fresh and reveals a perfect fruit. This Rosé drinks almost like a light red wine.
92 Wine Spectator
An elegant rosé, with flavors of dried cherry, oyster shell, candied ginger and orange peel riding the delicate mousse. Shows fine integration. Drink now through 2021.—A.
92 Wine Spectator
An elegant rosé, with flavors of dried cherry, oyster shell, candied ginger and orange peel riding the delicate mousse. Shows fine integration. Drink now through 2021.—A.
92 James Suckling
A bastion of the L-P offering, this pale orange rosé has a very attractive array of fresh cherry fruits with more subtle strawberry and raspberry. An extremely evocative light red wine style. The palate is vinous, fleshy and commanding, with the same red cherry focus as the nose delivered in elegant, astutely crafted shape. Drink now.
92 Vinous
Produttore
Laurent Perrier
André Michel Pierlot, ex bottaio e imbottigliatore di Chigny-les-Roses, fondò quella che sarebbe diventata la Maison Laurent-Perrier nel 1812. La Maison fu acquistata dalla famiglia Nonancourt nel 1939 e, nel rispetto dei valori tradizionali, Bernard de Nonancour diede forma al marchio con il suo spirito indipendente e la sua audacia creativa. Riportò i processi di vinificazione nella Maison, reintroducendo il tradizionale Methode Champenoise e modernizzando sia i processi tecnici che quelli di assemblaggio. Sotto la direzione dello Chef de Cave Alain Terrier, i vini continuano a mostrare l’unicità della loro storia e personalità, grazie alla sua arte nell'assemblaggio. Oggi, gli Champagne Laurent-Perrier sono conosciuti per la freschezza delicata, l'eleganza e l'accresciuta longevità.