Close

Champagne Brut Millésimé Blanc de Blancs 2006 75cl

AOC | Champagne | Francia
Esaurito

Altre annate

2006
Punteggi dei critici
93 Robert Parker
Sourced from six Grand Crus in the Côte des Blancs, the citrus-colored 2006 Blanc de Blancs Grand Cru Millésime Prestige indicates a very nice maturity on the nose, where ripe bright fruit aromas (such as honeydew melon and other tropical fruits) are displayed along with a rich, buttery, nutty (think of coconut milk) and herbal-flavored chalkiness. There are also mushrooms (dried porcini), popcorn and lemon peeling notes displayed. On the palate, this Chardonnay Vintage Brut is full-bodied, elegant and complex, revealing a perfect ripeness and a serious expression; it remains a rich and mouth-filling, but fresh and reasonably structured Champagne. It has a long and intense, but also refreshing, stimulating, nicely stringent and mineral finish. This is an excellent Blanc de Blancs to be served for dinner. This wine is from Lot number L4287PG18 and was disgorged in October 2014. Footnote: I have tasted an earlier disgorgement two years ago and – scoring the 2006 Millésime Prestige 90 points – was more difficult. Today I find this a very complex and matured, but refreshing 2006m and can only recommend it. Try a porcini Risotto with it, then go ahead.
93 Wine Spectator
A minerally version, fresh and focused, with a subtle, smoky underpinning and rich flavors of toasted brioche and coconut, poached pear, candied kumquat and chopped almond riding the fine, lacy bead. Disgorged February 2014. Drink now through 2026.
Produttore
Duval-Leroy
Situata all’estremità della Côte des Blancs, famosa regione di produzione dello Chardonnay, la maison Duval-Leroy si dedica all’arte dello Champagne sin dal lontano 1859. A conduzione familiare, l’attività si tramanda di padre in figlio da sei generazioni e oggi i fratelli Julien, Charles e Louis continuano a lavorare con passione e dedizione per raggiungere standard sempre più alti, puntando a un approccio innovativo nella viticoltura e nella vinificazione, per migliorare sempre qualità, coerenza e certificazione. La tenuta è composta da 200 ettari di vigneti a coltivazione sostenibile, costituiti prevalentemente da Premier e Grand Cru. I vini Duval-Leroy sono interamente fatti a mano, dalla vigna alla bottiglia. Ciò conferisce al vino leggerezza ed eleganza e ne garantisce l’assoluta eccellenza.