Close
Punteggi dei critici
97 James Suckling
A gorgeous intensity of plum, spice and grilled meat on the nose. Cloves and hints of dried spices. This is a big, structured La Chappelle. Full and powerful with chewy tannins and a long, long finish. A bit austere and muscular but gorgeous. Tar, spice, dried meat and asphalt. Needs to be aged for at least another five or six years. This is another 1991 in the making
95 Robert Parker
More dense, concentrated and structured, the knockout 2011 Hermitage La Chapelle, which comes mostly from the warmer, Le Meal lieu-dit, is up with the top 7-8 wines in the vintage. Offering up layers of black raspberry, powdered rock, chocolate, roasted meats and graphite, it flows onto the palate with full-bodied richness, solid mid-palate depth and masses of fine tannin that are sweet and polished. Reasonably approachable given the wealth of fruit and texture, it should nevertheless be given a handful of years in the cellar. It should have 20+ years of total longevity.” (Jeb Dunnuck, Dec 2013)
95 Robert Parker
More dense, concentrated and structured, the knockout 2011 Hermitage La Chapelle, which comes mostly from the warmer, Le Meal lieu-dit, is up with the top 7-8 wines in the vintage. Offering up layers of black raspberry, powdered rock, chocolate, roasted meats and graphite, it flows onto the palate with full-bodied richness, solid mid-palate depth and masses of fine tannin that are sweet and polished. Reasonably approachable given the wealth of fruit and texture, it should nevertheless be given a handful of years in the cellar. It should have 20+ years of total longevity.” (Jeb Dunnuck, Dec 2013)
Produttore
Domaine Paul Jaboulet Aîné
Tra le colline dell'Ermitage, nel 1834 Antoine Jaboulet iniziò a lavorare la sua terra fertile, dedicandosi anima e corpo al tentativo di produrre vini eccezionali dalle sue viti meticolosamente curate. Da allora varie generazioni hanno seguito il suo cammino, arrivando al 2006, quando la proprietà fu acquisita dalla famiglia Frey. Con una storia profondamente radicata nel mondo del vino, essendo proprietaria di Château La Lagune a Bordeaux, la famiglia Frey porta avanti la passione per l'eccellenza di Jaboulet. Sotto la guida di Caroline Frey, l'azienda vinicola e le vigne sono state rinnovate e la trasformazione più degna di nota è il passaggio all'agricoltura sostenibile. Con circa 121 ettari sparsi sulla valle del Rodano, gli appezzamenti settentrionali della Côtes du Rhône producono Syrah, mentre i terreni a Roussanne, Marsanne e Viognier sono dedicati alla coltivazione di viti a bacca bianca. Il simbolo di Jaboulet, l'Hermitage La Chapelle, è il più grande vino mai prodotto in questa tenuta, con l'Hermitage La Petite Chapelle che arriva in un secondo momento.