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Hermitage La Chapelle 1994 75cl

AOC | Hermitage | Rodano | Francia
CHF 140.55
Punteggi dei critici
90 Wine Spectator
A hot summer and thick-skinned grapes seem to have saved the vintage from the bad rain. This impressive '94 shows balance and refined tannins, but the finish is a bit chewy and hard now. Beautifully fresh and clean, with subtle vanilla, blackberry, spice, mocha and chocolate.--La Chapelle vertical. Best from 2003 through 2010. 7,500 cases made. PM
90 Wine Spectator
A hot summer and thick-skinned grapes seem to have saved the vintage from the bad rain. This impressive '94 shows balance and refined tannins, but the finish is a bit chewy and hard now. Beautifully fresh and clean, with subtle vanilla, blackberry, spice, mocha and chocolate.--La Chapelle vertical. Best from 2003 through 2010. 7,500 cases made. PM
89 Robert Parker
A dark ruby/plum color, the bouquet offers scents of damp forest, underbrush, prune, truffles, and roasted meats. Medium-bodied, soft, attractively rich, fresh, and vigorous, this excellent La Chapelle can be drunk now, or aged for 15 more years.
89 Robert Parker
A dark ruby/plum color, the bouquet offers scents of damp forest, underbrush, prune, truffles, and roasted meats. Medium-bodied, soft, attractively rich, fresh, and vigorous, this excellent La Chapelle can be drunk now, or aged for 15 more years.
Produttore
Domaine Paul Jaboulet Aîné
Tra le colline dell'Ermitage, nel 1834 Antoine Jaboulet iniziò a lavorare la sua terra fertile, dedicandosi anima e corpo al tentativo di produrre vini eccezionali dalle sue viti meticolosamente curate. Da allora varie generazioni hanno seguito il suo cammino, arrivando al 2006, quando la proprietà fu acquisita dalla famiglia Frey. Con una storia profondamente radicata nel mondo del vino, essendo proprietaria di Château La Lagune a Bordeaux, la famiglia Frey porta avanti la passione per l'eccellenza di Jaboulet. Sotto la guida di Caroline Frey, l'azienda vinicola e le vigne sono state rinnovate e la trasformazione più degna di nota è il passaggio all'agricoltura sostenibile. Con circa 121 ettari sparsi sulla valle del Rodano, gli appezzamenti settentrionali della Côtes du Rhône producono Syrah, mentre i terreni a Roussanne, Marsanne e Viognier sono dedicati alla coltivazione di viti a bacca bianca. Il simbolo di Jaboulet, l'Hermitage La Chapelle, è il più grande vino mai prodotto in questa tenuta, con l'Hermitage La Petite Chapelle che arriva in un secondo momento.