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Carillon de l'Angélus (2nd Vin) 2021 75cl

2eme Vin | St. Emilion | Bordeaux | Francia
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Punteggi dei critici
90 Robert Parker
Now benefiting from its own dedicated winery, the 2021 Le Carillon d'Angélus is no longer a "second wine" per se, but rather draws on some 25 hectares of dedicated vineyards, emphasizing Merlot from the cool terroirs of Saint-Christophe-des-Bardes, complemented by holdings in the gravelly Figeac sector and on clay soils near Angélus itself—with anything that doesn't make the cut relegated to the No. 3 d'Angélus. Exhibiting aromas of raspberries, plums, warm spices and nicely integrated new oak, it's medium to full-bodied, supple and polished, with lively acids, refined tannins and a long, penetrating finish.
90 Robert Parker
Now benefiting from its own dedicated winery, the 2021 Le Carillon d'Angélus is no longer a "second wine" per se, but rather draws on some 25 hectares of dedicated vineyards, emphasizing Merlot from the cool terroirs of Saint-Christophe-des-Bardes, complemented by holdings in the gravelly Figeac sector and on clay soils near Angélus itself—with anything that doesn't make the cut relegated to the No. 3 d'Angélus. Exhibiting aromas of raspberries, plums, warm spices and nicely integrated new oak, it's medium to full-bodied, supple and polished, with lively acids, refined tannins and a long, penetrating finish.
Produttore
Château Angélus
A meno di un chilometro dallo splendido campanile di Saint-Émilion, Château Angélus è situato sulla collina esposta a sud del vigneto di 26 ettari. La tenuta è la rappresentazione e il proseguimento di otto generazioni di membri della famiglia Boüard de Laforest. Negli utlimi 10-15 anni è stata considerata una delle tenute più rinomate di Saint-Émilion e, mentre nella Classificazione del 1955 figurava come Grand Cru Classé, nel 1996 questo riconoscimento è diventato ancor più prestigioso, diventando Premier Grand Cru Classé. Per quanto riguarda i vini, i produttori sono stati pionieri nella ricerca di maggiore ricchezza e concentrazione, con note di ribes nero e prugna. Si tratta comunque di vini equilibrati, passati in legno, da gustare ogni giorno.