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Chapelle de la Mission Haut-Brion (2nd Vin) 2009 75cl

2eme Vin | Graves, Pessac-Léognan | Bordeaux | Francia
Esaurito
Punteggi dei critici
94 James Suckling
Sweet berry and sweet tobacco with chocolate and orange peel on the nose. Full and velvety tannins and long finish. Gorgeous. Creamy texture.
92 Wine Spectator
A plush, modern style version, with a rounded feel to the spice-tinged structure that supports the fleshy blackberry and raspberry confiture flavors. Fruitcake and dark anise chime in the background and echo through the suave, well-coated finish. Best from 2014 through 2025. 5,800 cases made. –JM
92 Wine Spectator
A plush, modern style version, with a rounded feel to the spice-tinged structure that supports the fleshy blackberry and raspberry confiture flavors. Fruitcake and dark anise chime in the background and echo through the suave, well-coated finish. Best from 2014 through 2025. 5,800 cases made. –JM
17 Rene Gabriel
46 % Cabernet Sauvignon, 44 % Merlot, 10 % Cabernet Franc. Dunkles Granat, recht satt in der Mitte, rubiner Rand. Würzig-florales Bouquet, Tabakblatt, feiner Minzhauch, zeigt eine erstaunliche Tiefe. Aromatischer Gaumenbeginn, mittlerer Körper, fein stützende Muskeln, langes Finale. Der beste Chapelle und somit der erste der 17/20 erreicht.<br/><br/>warten (2014 - 2023)
17 Rene Gabriel
46 % Cabernet Sauvignon, 44 % Merlot, 10 % Cabernet Franc. Dunkles Granat, recht satt in der Mitte, rubiner Rand. Würzig-florales Bouquet, Tabakblatt, feiner Minzhauch, zeigt eine erstaunliche Tiefe. Aromatischer Gaumenbeginn, mittlerer Körper, fein stützende Muskeln, langes Finale. Der beste Chapelle und somit der erste der 17/20 erreicht.<br/><br/>warten (2014 - 2023)
91 Robert Parker
The second wine, the 2009 La Chapelle de la Mission, is essentially an equal part blend of Merlot and Cabernet Sauvignon with slightly more Cabernet Franc that came in at 14.2% natural alcohol. It reveals an extraordinary meaty nose displaying hints of volcanic soils, burning embers, sweet black currants, blueberries, plums, tobacco leaf and wet stones. This tasty, full-bodied, supple-textured beauty should drink well for 15-20 years.
91 Robert Parker
The second wine, the 2009 La Chapelle de la Mission, is essentially an equal part blend of Merlot and Cabernet Sauvignon with slightly more Cabernet Franc that came in at 14.2% natural alcohol. It reveals an extraordinary meaty nose displaying hints of volcanic soils, burning embers, sweet black currants, blueberries, plums, tobacco leaf and wet stones. This tasty, full-bodied, supple-textured beauty should drink well for 15-20 years.
Produttore
Château La Mission Haut Brion
Anch'esso di proprietà della famiglia Dillon, Château La Mission Haut-Brion è sicuramente il secondo miglior produttore della denominazione Pessac-Léognan, dopo il vicino miglior produttore di Graves, Château Haut-Brion. Con una storia che risale all'inizio del XVI secolo, La Mission Haut-Brion ora compete con la cantina consorella in varie annate selezionate. La tenuta è stata infatti elevata a un livello paragonabile al Premier Cru nel 2009. Ora il La Tour Haut-Brion fa parte dei Cru Classé della denominazione Pessac-Leognan ed è un marchio appartenente a proprietari diversi, ma è comunque gestito dalla famiglia Dillon. La proprietà di 29 ettari è vitata principalmente per la produzione dei rossi di prima qualità. La Mission Haut-Brion è il vino più importante, emblema dello stile della Maison: ricco, fermentato in botte, denso e potente. Lo Château produce inoltre La Chapelle de La Mission Haut-Brion, un secondo vino più maturo, ma non meno emozionante.