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Hermitage La Chapelle 1994 75cl

AOC | Hermitage | Rhône | France
CHF 140.55
Évaluations et Scores
90 Wine Spectator
A hot summer and thick-skinned grapes seem to have saved the vintage from the bad rain. This impressive '94 shows balance and refined tannins, but the finish is a bit chewy and hard now. Beautifully fresh and clean, with subtle vanilla, blackberry, spice, mocha and chocolate.--La Chapelle vertical. Best from 2003 through 2010. 7,500 cases made. PM
90 Wine Spectator
A hot summer and thick-skinned grapes seem to have saved the vintage from the bad rain. This impressive '94 shows balance and refined tannins, but the finish is a bit chewy and hard now. Beautifully fresh and clean, with subtle vanilla, blackberry, spice, mocha and chocolate.--La Chapelle vertical. Best from 2003 through 2010. 7,500 cases made. PM
89 Robert Parker
A dark ruby/plum color, the bouquet offers scents of damp forest, underbrush, prune, truffles, and roasted meats. Medium-bodied, soft, attractively rich, fresh, and vigorous, this excellent La Chapelle can be drunk now, or aged for 15 more years.
89 Robert Parker
A dark ruby/plum color, the bouquet offers scents of damp forest, underbrush, prune, truffles, and roasted meats. Medium-bodied, soft, attractively rich, fresh, and vigorous, this excellent La Chapelle can be drunk now, or aged for 15 more years.
Producteur
Domaine Paul Jaboulet Aîné
C’est en 1834 qu’Antoine Jaboulet a commencé à exploiter les terres en coteaux autour de l’Hermitage. Apportant un soin de tous les instants à ses vignes, il a travaillé à pied d’œuvre pour créer des vins exceptionnels. Depuis, des générations ont emprunté la voie qu’il a ouverte, et ce, jusqu’en 2006 lorsque la propriété est passée entre les mains de la famille Frey. Fortement ancrée dans le monde du vin en tant que propriétaire du Château La Lagune à Bordeaux, entre autres, les Frey perpétuent la passion de l’excellence célébrée par les Jaboulet. Sous l’égide de Caroline Frey, le chai et les vignobles ont fait l’objet d’une réfection, l’une de ses contributions les plus importantes étant la mise en application de pratiques durables. La répartition des différentes parcelles sur l’ensemble de la Vallée du Rhône, pour 121 hectares au total, permet de dédier les vignobles du Rhône septentrional à la syrah, tandis que les vignes de roussanne, marsanne et viognier servent à l’élaboration des blancs. Le porte-étendard de la maison Jaboulet, l’Hermitage La Chapelle, représente son apothéose, tandis que l’Hermitage La Petite Chapelle n’a pas grand-chose à lui envier.