Close
Rechercher
Filters

Quinault l'Enclos 2004 75cl

Grand Cru Classé | St. Emilion | Bordeaux | France
Épuisé
Évaluations et Scores
91 Robert Parker
An elegant, pretty Quinault, the 2004 displays a dense ruby/purple color along with a big, rich nose of licorice, black raspberries, cherries, and spice. This blend of 71% Merlot, 17% Cabernet Franc, and the rest Cabernet Sauvignon and Malbec possesses an excellent texture, beautiful elegance and complexity, and no hard edges. A seamlessly made, supple-textured, evolved, forward effort, it can be drunk now or cellared for 12-15 years. This is a very strong effort in a challenging vintage.
16 Rene Gabriel
Dunkles, tiefes Rubin-Lila. Maulbeerenbouquet, ausladend, mit intensiver, leicht floraler Fruchtnote. Im Gaumen saftig, innen leicht kernig, Lakritze im Extrakt zeigend, die Gerbstoffe wirken im Moment unfertig und geben dem Wein eine sperrige Adstringenz. Kann, aufgrund des Potenzials noch zulegen. trinken (2010 - 2019)
87 Wine Spectator
Aromas of blackberry and black olive. Medium- to full-bodied, with silky tannins and a long, caressing finish. Solid but slightly one-dimensional now. Best after 2010. 5,750 cases made. ?JS
Producteur
Château Quinault
L’une des propriétés incontournables de Saint-Émilion, le Château Quinault l'Enclos est situé au centre de Libourne, à la frontière de Pomerol. D'une superficie de 19 hectares, les vignes sont âgées en moyenne de 60 à 70 ans et comportent une part majoritaire de merlot (80%), suivi à parts égales de cabernet franc et de cabernet-sauvignon. Quinault l'Enclos s’est forgé une réputation de super cuvée ou vin de garage de Bordeaux. Il appartient depuis 2008 à Bernard Arnault de LVMH, également propriétaire de Cheval Blanc. Pierre Lurton et son équipe de Cheval Blanc dirigent actuellement le Château Quinault l'Enclos, élaborant des nectars mûrs, frais et ronds, des caractéristiques qui les rendent aptes à être consommés jeunes et les définissent comme des références en la matière au sein de l’appellation.