85 Robert Parker
In what was a miserable vintage, Yquem managed to produce a toasty, ripe, pineapple, buttery-scented wine with a predominate oaky character. Seventy percent of the crop was eliminated in 1977, and the result is a wine that may well turn out to be almost as good as the underrated 1973. Anticipated maturity: Now-2000. Last tasted, 2/84.
80 Wine Spectator
Light-bodied and light-tasting, with a floral aroma and flavor, this is pretty on the palate but turns a bit tart and short on the finish.--Yquem vertical. Drink now through 2010. ?PM
13 Rene Gabriel
Ein kleiner Yquem, was aus diesem bescheidenen Jahr auch sein gutes Recht ist. Nur stellt sich hier die Frage, ob man ihn nicht generell hätte deklassieren müssen? Erste Verkostung 1992: Scheint ein bisschen schlechte Botrytis zu haben, Vanille, Eierpilze; offenes Bouquet, recht schön. Im Gaumen Anzeichen von Fülle, Pektin, gutes Extrakt, eine kreidige Note und eine ganz bestimmte Würze darin. Für diesen schwierigen Jahrgang relativ gut. 98: Etwas heller als der 78er. Eher plumpes, eindimensionales Bouquet, Melassenoten. Im Gaumen spröde, strohig, ausgefranst. Man hätte diesen Wein definitiv deklassieren müssen! vorbei