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Champagne Brut 7 Crus NV 75cl

AOC | Côte des Blancs | Champagne | France
Épuisé

Tous les millésimes

NV
Évaluations et Scores
92 Robert Parker
Based half-each on vintages 2010 and 2009, and with 10% Pinot Noir “smuggled in,” Agrapart’s NV Brut Blanc De Blancs 7 Crus E13 – named for the seven Cote des Blancs villages from which it is sourced, and in this instance disgorged in May, 2013 – displays uncommon delicacy, buoyancy, tension and nuance for an “intro-level” cuvee, and that uncannily combined with a sense of richness and purity to its white peach and grapefruit. Almond and pistachio cream lend allure; chalk and salt along with piquancy of peach kernel and toasted pumpkin seed impart interest, invigoration and saliva-inducement to an effusively juicy, succulent and refreshingly sustained finish. Seven grams of residual sugar, incidentally, is fairly high by estate standards but perfectly complements this wine’s forward fruit without engendering any sense of outright sweetness. This exceptional value in Champagne should remain irresistible for at least the next couple of years, and I shall be anxious to experience what happens further down the pike as I revisit the bottles I recently purchased (because older “intro-level” bottles are not usually something that growers – or, for that matter, most self-styled wine collectors – can lay their hands on to pour for you).
91 Wine Spectator
Floral and fresh, this elegant version offers hints of blackberry, slivered almond, tangy apple and smoky mineral riding a tightly knit, silky texture. Disgorged February 2014. Drink now through 2020. 1,000 cases made.  –AN
Producteur
Agrapart & Fils
La maison de champagne Agrapart a vu le jour à la fin du 19ème siècle sous l’impulsion d’Arthur Agrapart. Développé par son petit-fils Pierre dans les années 1950-1960, le vignoble actuel s’étend sur 10 hectares en plein cœur de la Champagne. Constitué de 50 parcelles différentes, divisées entre Avize, Oger, Cramant et Oiry, chacune d’entre elle est lovée dans un secteur classé Grand Cru de la Côte des Blancs. Depuis toujours, la maison s’est positionnée comme récoltant-manipulant, synonyme de vigneron soucieux du détail. Cette approche sérieuse et motivée, à la fois dans les vignes et au chai, permet aux œnologues de suivre la maturation des raisins au plus près, orientant ainsi la typicité des vins. Si vous recherchez un champagne franc avec une personnalité bien trempée, ne cherchez pas plus loin.