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Cami Pesseroles 2012 75cl

DOCa | Catalogne | Espagne
CHF 73.50

Tous les millésimes

2012
Évaluations et Scores
93 Robert Parker
The 2012 Cami Pesseroles comes from an old vineyard planted with Garnacha and Cariñena on the old dirt road from Gratallops to Porrera. I walked the two slopes facing each other, one north-facing and the other south-facing where you see the difference in vegetation and plant vigor according to exposition. Even though it is a majority of Priorat slate, not all slates are the same and here the slate is kind of yellow, while in Escurçons it is distinctly red. This is a powerful, dramatic wine, earthy and surprisingly with some of the citric Garnacha grape character that leaves it feeling more aromatic and fresh. The palate is quite dry, has abundant dusty tannins, moderate acidity and lacks a little in the mid-palate. Only 900 bottles were produced.
90 Wine Spectator
Cocoa, tar and sanguine notes frame plum and loamy earth flavors in this solid red. The tannins are firm and rather chewy, but balsamic acidity keeps this balanced. A deep, savory, slightly rustic style. Drink now through 2022. 15 cases imported.
Producteur
Mas Martinet
Situé dans la région sauvage espagnole du Priorat, le Mas Martinet est considéré comme l'un des meilleurs domaines de cette DO très qualitative. Avec ses 7 hectares de vignes, plantées sur des terrasses à forte pente, la famille Pérez Ovejero élabore des vins d'une complexité et d'une structure impressionnante. Sont privilégiés les cépages locaux, comme le garnacha et le cariñena, mais aussi les cépages internationaux, comme le cabernet-sauvignon, le merlot et la syrah. Sara Pérez est maintenant à la barre et continue d’être encensé par la critique avec ses nectars simples et authentiques. Le domaine propose une petite sélection de vins, dont le Clos Martinet, un assemblage riche et élégant de garnacha, syrah, cabernet-sauvignon et cariñena, ainsi que la cuvée Cami Pesseroles, un assemblage profond de garnacha et de cariñena issue de vieilles vignes.