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Montrose 1953 37.50cl

2eme Grand Cru Classé | St. Estephe | Bordeaux | France
CHF 270.25
Évaluations et Scores
92 Robert Parker
Tasted at the Montrose vertical in London, the 1953 Montrose was one of the vintages tasted by Robert Parker at the property in 2014. I concur that it is a very fine Montrose, if not quite firing on all cylinders like the 1947 or 1964. It appears fully mature with wide bricking on the rim. The nose is typical of several 1953s that I have tasted recently, all indicative of a great Bordeaux vintage that is now in graceful decline. Yet the bouquet is still enticing with scents of dried blood, cedar and sandalwood, red plum and fireside hearth. The palate is fully mature with a ferrous opening, still plenty of decaying red berry fruit and fine tannin, not as much depth as other vintages, but nevertheless very well balanced. On this bottle, I noticed just a touch of dryness on the finish that was perhaps highlighted by the precocity of coeval vintages, though I suspect large formats will be doling out pleasure for many years to come. Tasted June 2016.<br/>
17 Rene Gabriel
An der Proefscrift-Probe 1991 in Holland: Helles Rubin mit orangen Reflexen. Zartduftende Nase mit Rosen- und Papiergeschmack. Mitschwingende, trockene Küchenkräuter. Ausgeglichener Körper mit defensiver Süsse in den Tanninen.
Producteur
Château Montrose
Bon an, mal an, le Château Montrose, propriété de 95 hectares, propose des vins de Bordeaux exceptionnels classés Deuxième Grand Cru dans la hiérarchie de Saint-Estèphe. Situé juste au nord de Pauillac, Montrose bénéficie d’un terroir idéal, composé de graves bien drainantes, et longeant l’estuaire de la Gironde sur plus d’un kilomètre. Le microclimat, propre à Montrose, permet d’atténuer les températures, protégeant ainsi les vignes contre les gels dévastateurs et les canicules, tout aussi redoutables. Les vignobles forment une mosaïque couvrant les terroirs les plus propices au monde pour la viticulture. Depuis 2006, ils appartiennent à Martin et Olivier Bouygues. En 2012, ces derniers ont fait appel à Henri Berland, ancien directeur général de Mouton Rothschild, pour assumer le rôle de régisseur. Ce grandiose château de Saint-Estèphe façonne trois vins, tous immenses, puissants, denses et aptes au vieillissement. Au sommet, Montrose est un rouge charnu monumental, d’une séduction absolue.